Categorized | Review, Software

5 Software Dan Tool Komunikasi Dan Perkongsian File PERCUMA!

1) Filezilla

Filezilla

FileZilla merupakan software open sources yang diedarkan secara percuma dibawah peraturan GNU General Public License. Program FTP percuma ini boleh didapati sebagai client ataupun sebagai server. Selalunya ia digunakan untuk memindahkan file dari dekstop ke webhosting.

Klik Untuk Download

2) Dropbox

Dropbox

Dropbox menyediakan perkhidmatan simpanan data percuma yang membenarkan anda mengupload gambar, dokumen, dan video di mana – mana sahaja dan berkongsi data anda dengan rakan dengan mudah. Dropbox ditubuhkan pada tahun 2007 oleh Drew Houston dan Arash Ferdowsi,iaitu dua orang pelajat MIT yang sudah penat menghantar email kepada mereka untuk melakukan kerja menggunakan komputer yang berlainan.

Klik Untuk Download

3) Skype

Skype

Skype merupakan aplikasi perkhidmatan VOIP (voice-over-Internet Protocol) dan juga perisisan aplikasi. Pada awalnya ia dicipta oleh Niklas Zennström dan Janus Friis pada tahun 2003, dan dimiliki oleh Microsoft sejak tahun 2011.

Perkhidmatan ini membenarkan pengguna untuk berkomunikasi dengan rakan melalui suara, video dan instant messaging melalui Internet secara percuma.

Klik Untuk Download

4) CloudBerry

CloudBerry

Cloudberry menawarkan servis Online backup kepada Amazon S3, Azure dan Google Storage; S3 client, Azure explorer dan Google browser.

Klik Untuk Download

5) TeamViewer

TeamViewer

TeamViewer boleh menghubungkan satu PC ke mana – mana PC atau server dari seluruh dunia dalam masa yang sanagt cepat. Anda boleh menggunakan nya untuk mengawal komputer lain melalui komputer anda seolah – olah anda sedang menggunaka komputer tersebut. Selalunya ia digunakan untuk memberikan remote support kepada pelanggan di mana supplier tidak perlu pergi ke tempat pelanggan untuk membetukan komputer, software dan lain – lain kerana ia membolehkan supplier mengakses komputer pelanggan dari tempat supplier. Anda cubalah sendiri Software ini untuk mengetahui kenapa ia telah digunakan oleh lebih 100 juta orang diseluruh dunia!

Klik Untuk Download

Leave a Reply

CommentLuv badge

Dapatkan 7 Ebooks PERCUMA Sekarang!


  Nama Anda:
* Email Anda:
ISIKAN NAMA DAN ALAMAT EMAIL ANDA DI ATAS UNTUK DOWNLOAD EBOOK TERSEBUT 

Kami menghormati privasi anda dan membenci SPAM!

Like Jombizz.com Di Facebook